Den sorte kaiman

Fuld titel: Det har altid været den sorte kaiman
Forfatter: Frederik Schütt.
Udgivelsesår: 2013
Antal sider: 72
ISBN: 978-87-996325-0-3

Sort kaiman-bog
Kaimanerne

I 2013 lagde to af Krokodille Zoos avlspar æg i to danske zoos - det ene i Aalborg Zoo og det andet i Krokodille Zoo. Den 1. maj 2013 klækkede 23 smukke sort kaimanbabyer i Aalborg for første gang nogensinde i fangenskab. To måneder senere skulle æggene klække i Krokodille Zoo men døde desværre indenfor de allersidste få dage af rugeperioden.

Selvom de ikke er truede i naturen - takket være kloge naturbevarelsesprogrammer med et stærkt engagement fra lokalsamfundene - så er den sorte kaiman stadig den sjældneste krokodille i zoos overalt i verden. Faktisk befinder mere end halvdelen af verdens zoo-population sig i Krokodille Zoo.

Bogen

I bogen, "Det har altid været den sorte kaiman!" giver Rene Hedegaard, grundlæggeren af Krokodille Zoo, et 360 graders interview om, hvordan det lykkedes ham at bringe de sorte kaimaner til Europa for første gang nogensinde.

Vi hører om de hurdles, der må forceres, og vi får et sjældent indblik i de besværligheder som zoo nogle gange står med bag facaden. Rene inviterer os ind som vidner til hele historien fra 2003, hvor han første gang besøgte en sort kaimanranch i Ecuador og op foråret 2013, hvor et verdensopdræt med 23 skønne sorte kaimanbabyer så dagens lys.For bestilling kontakt mig på e-mail eller telefon.