Søgemaskineoptimering

Når du har haft din hjemmeside et stykke tid vil du opdage, at en ny type sælgere begynder at kontakte dig på e-mail og telefon. De vil sælge dig SEO-løsninger. SEO er en forkortelse af "Search Engine Optimization" eller på dansk "søgemaskineoptimering".

Søgemaskineoptimering handler kort fortalt om at få din hjemmeside til at ligge på Google, som i dag er den altdominerende søgemaskine. Meget af din søgemaskineoptimering for du foræret med din hjemmeside fra Vision & Praxis, noget skal du arbejde lidt for.

Hvis du synes, en SEO-sælger har et godt tilbud, er du altid velkommen til at vende det med mig, inden du siger "ja tak".

Din SEO-gave


Hjemmesiden opbygning (struktur) er vigtig for Google. Her kan du ikke gøre ret meget, da strukturen i store træk ligger fast i en ramme, som Google allerede godt kan lide.

Du har selv mulighed for at arbejde med såkaldte metabeskrivelser for alle dine sider via hjemmesidens administrationsdel. Jeg guider dig gerne, så du kommer rigtigt i gang. Det er ikke svært og er bestemt besværet værd. Gode metabeskrivelser er guf for både Google og skaber overskuelighed for folk der søger din hjemmeside via Google.

Din hjemmeside genererer et såkaldt Google sitemap on the fly, som jeg kan registrere hos Google for dig. Endnu en værdifuld forkælelse af din hjemmesides Google-placering!

I hjemmesidens administrationsdel finder du yderligere små tip og forklaringer til søgemaskineoptimering.

Sidst men ikke mindst er den vigtigt, hvordan du skriver dine tekster på hjemmesiden. Se Webredaktion.